Търсите си Ferrari 288 GTO за прилична сума? Можем да помогнем…

  • Галерия с 11 снимки. Галерия с 11 снимки.
  • Светлините отзад са оригинални от Ferrari Светлините отзад са оригинални от Ferrari
  • Тези отпред също, но каросерията е от фибростъкло. Тези отпред също, но каросерията е от фибростъкло.
  • Десен волан, защото първообразът идва от Япония - Toyota MR2 Десен волан, защото първообразът идва от Япония - Toyota MR2

16 Oct 2017

Това Ferrari 288 GTO се продава за смешната сума от 60 хил. лв., което е достатъчна причина червената ви лампичка да светне. Когато отворите капака с интерес ще откриете причината. Колата се задвижва от трилитров V6 от Toyota MR2, който макар и с по-голям обем от оригиналния 2,8-литров V8, не може да стъпи и на малкия му пръст.

Всъщност всичко, което виждате на снимките, е реплика. Каросерията е изработена от фибростъкло, 16-инчовите джанти са също преработени оригинални колела от Toyota. Оригинални са задните светлини – да, те идват от 288, а също предните фарове и тези за мъгла.

В интериора ще откриете любопитна смесица от стилове и модели. Седалките са от MX-5 и „осигуряват вид и усещане за кожени седалки от 80-те“. Арматурното табло е преработено, за да наподобява това на 288 GTO.

Макар да е реплика и то реплика, която лесно се различава от оригинала, трябва да признаем на ентусиастите, които са я направили, че са свършили страхотна работа.

За сравнение цената на всяко едно от 272-те произведени 288 GTO се върти около седемцифрена сума и в зависимост от състоянието може да скочи от приемливите 500 хил. до няколко милиона лева.
 

Първородната Godzilla!