Полицията в Орегон започна разследване на инцидента, в който загина Джеси Комбс

  • Галерия с 8 снимки. Галерия с 8 снимки.

31 Aug 2019

Преди няколко дни писахме за трагедията, за смъртта на Джеси Комбс, изключително лъчезарната американка, която живееше заради скоростта. Когато новината тръгна из медийното пространство обаче, нямаше почти никакви подробности. Затова сега, след като бяха съобщени няколко факта, правим тази публикация. Вчера бе съобщено още, че полицията в Орегон е започнала разследване, което цели да изясни точните причини и обстоятелства, свързани с фаталната катастрофа на Джеси.

Инцидентът е станал на 27 август в пустинята Алворд, северозападен Орегон. Полицията съобщава, че е имало пожар, но не се уточнява дали той е възможна причина за катастрофата или следствие от нея. Властите съобщават също, че инцидентът се е случил при скорост от около 400 мили в час, което прави блзизо 650 км/ч. Екипът на Джеси определят случилото се, като „зловеща катастрофа“, допълвайки, че са „направавили абсолютно всичко възможно“ да я спасят.

Малко повече за автомобила. Той не бе точно автомобил, а по-скоро изтребител Lockheed F-104 A Starfighter на колела. Машина, дълга 17 метра, тежаща 7 тона и задвижвана от турбореактивен мотор General Electric J-79-11B, генериращ около 52 000 конски сили. 

Целта на Джеси бе да подобри рекорда за скорост на земя при дамите, възлизащ на 823,98 км/ч (512 мили) и поставен от Кити О'Нийл през 1976-та. Дни преди инцидента, Комбс написа в Instagram: „Може и да изглежда откачено, това което правя... но тези които опитват, те постигат велики неща. Хората казват, че съм луда. Аз казвам, благодаря...“

Първородната Godzilla!