Audi: Следващото RS 4 ще е хибрид с кабел за зареждане

  • Десет снимки на изкусителното RS 4 Avant. Десет снимки на изкусителното RS 4 Avant.

16 Sep 2019

Audi представи новото поколение B9 RS 4 Avant преди по-малко от две години, но компанията избърза да сподели информация за следващата генерация на потентното комби. Необходимостта от подобряване на разхода на гориво и непрекъснатата жажда за мощност на клиентите ще доведе до внедряването на плъгин хибридна система. Това значи, че RS 4 ще разчита не само на бензиновия си мотор, но и на електромотор и батерия, които ще се зареждат с кабел от контакта.

Информацията идва от управляващия директор на Audi Оливер Хофман, така че звучи доста правдоподобно.

Актуалното поколение на RS 4 има 2,9-литров V6, който прави 450 к.с., достатъчни за ускорение до 100 км/ч за 4,1 секунди и максимална скорост от 280 км/ч. Все още е рано да се говори за конкретни данни при задвижващата система на B10 (означението не е потвърдено), но по всяка вероятност шестцилиндровият мотор може да бъде заменен с четирицилиндров, което ще спести малко от теглото. Колата и без това ще бъде доста шишкава, благодарение на батериите.

В същото време се прокрадват слухове, че следващото R8 ще използва технологии от Porsche Taycan и ще бъде изцяло електрическо.

 

Първородната Godzilla!