През три града с Abarth 595 Competizione и още 27 коли. Видео от подвижния автомобилен салон, в който взехме участие

  • Галерия с 52 снимки. Галерия с 52 снимки.

04 Oct 2019

Координирането на 28 автомобила, чрез група във Viber не е лесна работа. Координирането на 28 автомобила чрез каквото и да е, не е лесна работа. Кой да води колоната, кой как да се нареди на локацията за престой, коя кола да остане на платения паркинг, кой следва водещата патрулка…, имало е водеща патрулка???

Въпросите бяха много, някои от тях така и не намериха отговор, но накрая стана ясно едно – тези 28 екипажа успяха да се разберат и да направят нещо, което не бе правено досега, определено направиха впечатление, със сигурност изпълниха основната цел на мисията, и – най-важното – всички се прибрахме живи и здрави. Прибрахме, защото и ние бяхме част от този екип.

Какво е това събитие и как попаднахме зад волана на оранжевото Audi Q3 (така и не се добрахме до Abarth-a, Геле, дължиш кръгче!), което ви представихме съвсем наскоро с видео? Керванът се движеше под мотото „Кола на годината пътува” и бе инициирано от прес-авто клуб България, организация, съставена от автомобилни журналисти, които избират въпросната кола на годината. Колоната посети три локации, Стара Загора, Казанлък и Челопеч, а ние от Dizzy се явихме в ролята на подкрепа, както медийна, така и физическа.

Колоната обаче не бе съставена само от возила, които ще се „състезават” за титлата за 2019-та. Там бяха също и фейслифт изпълнения, както и вече печелили конкурса коли, като например Peugeot 508 (което също пуснахме в YouTube канала ни). Разнообразието бе голямо, а резултатът – генериране на адско много положителни емоции (с няколко моменти на изключение, при навлизането ни в парка в Стара Загора), както сред минувачите, гледачите, децата, които зарадвахме качвайки ги в колите, така и сред нас, сред екипа.

Наиситина не очаквахме подобно развитие на това събитие и се радваме, че успяхме да бъдем част от него. Тази година понаучихме някои неща и сме сигурни, че догодина, ако ПАК организират… нещо подобно, ще се включим с удоволствие. А защо започнахме материала с Abarth-а? Просто защо то ни кефи.

Текст: Иван Монев; фотография: Тони Тончев

 

 

 

Първородната Godzilla!