Aston Martin продава 19 чифта суперколи - модерна и ретро. Комплектът струва 6,7 млн. евро

  • 17 снимки на забележителния дует 17 снимки на забележителния дует

04 Oct 2019

Aston Martin представи 760-конна маниащина на колела. Казва се DBS GT Zagato и е модерно превъплъщение на DB4 GT Zagato от 1959. Всъщност колата се предлага в интересен пакет - единствено в комплект с DB4 GT Zagato Continuation - модерно превъплъщение на оригиналната кола, сглобено съвсем официално в завода на Aston Martin в тираж от едва 19 броя. Така че това са чифт от най-скъпите коли на планетата - с обща цена от 6,7 млн. евро.

Модерното чудовище се задвижва от 5,2-литров битурбо V12, с увеличена до 770 к.с. мощност. Колите на снимките са лакирани в Supernova Red, но много карбонови детайли са оставени на показ, да не говорим за елементите, произведени с 3D принтер от злато. Да, злато.

Само интериорът се нуждае от 100 часа принтиране на метала, без да броим допълнителното полиране и ръчна обработка до достигане на идеални линии. Емблемите отпред и отзад на каросерията също са от 18-каратово злато.

Ако златото ви присяда като прекалена шаренийка, Aston предлага да го замени с обикновен алуминий, като гарантира същото внимание към детайла.

Детайлизирането на дори най-малките елементи е достигнало забележително ниво. Предната решетка е изградена от 108 индивидуални карбонови планки, които се отварят и затварят, в зависимост от необходимостта от охлаждане и аеродинамичните изисквания.

Що се отнася до другата половина от комплекта, то Aston Martin DB4 GT Zagato Continuation е наистина забележителна препратка към 60-те. Колата е напълно нова, произведена сега с модерни части, но по старите технологии. Единствените промени спрямо оригинала са замяната на 3,7-литровия редови шестак с ултра модерен 4,7-литров мотор, произвеждащ 395 к.с. И карбоновите седалки, каквито в 60-те не е имало. Разбира се, монтирани са модерно окачване и спирачки, и то… оказва се, че всичко е ново, но какво от това, когато външно DB4 изглежда така!

Комплектът ви харесва!? Не е чудно, но побързайте, защото има едва 19 чифта - също като през 1959, когато са направени само 19 броя Aston Martin DB4 GT Zagato.

 

Първородната Godzilla!