Bosch откри своя нов Аутомотив Инженеринг Център в София

  • BMW G20 със системи за автоматизирано движение по време на откриването. Зад волана, но без да управлява, е Бойко Борисов BMW G20 със системи за автоматизирано движение по време на откриването. Зад волана, но без да управлява, е Бойко Борисов

08 Oct 2019

Bosch, най-големият доставчик за автомобилната индустрия, откри своя нов аутомотив инженеринг център в България. Офисът с над 200 инженери се намира в София Тех Парк и на практика вече функционира от няколко месеца. На събитието присъстваха премиерът Борисов, новият германски посланик у нас Кристоф Айрхорн и представители от централата на Bosch в Германия. Посланикът обра овациите на публиката с изказването си на чист български, че взаимоотношенията между Германия и България са силни като “домашна ракия”.

В София Тех Парк бяха изложени електромобили и хибриди, в които работят системи на Bosch, а за тест присъстваха и няколко екземпляра BMW Серия 3 (G20), с които бяха демонстрирани технологии за автоматизирано движение. В типичния си стил премиерът лично седна зад волана на една от колите, за да демонстрира системите.

По време на откриването на новия център управляващият директор на Bosch Инженеринг Център София Константин Конов изтъкна, че R&D центърът не представлява аутсорсинг институция, а е равноправно звено на аутомотив центровете на Bosch по света.

 

Много практичен и интересен!