XC40 Recharge е първото електрическо Volvo. Има 408 к.с. и струва колкото голямото комби V90

  • Галерия със 17 снимки Галерия със 17 снимки

17 Oct 2019

Volvo има сериозни планове за електрификация - до 2025 да има електрическа или плъгин хибридна версия на всичките си коли. И споменатите версии, които ще носят означението Recharge, да съставляват 50% от продажбите. Значи 2019 е добър момент за представянето на първото изцяло електрическо Volvo.

Моделът се казва XC40 Recharge и със своите 408 к.с. изобщо не изглежда скучен. Пробегът с едно зареждане достига 400 км.

Двата електромотора черпят сили от 78-киловатчасова литиево-йонна батерия, която поддържа зареждане с до 150 кВт. Това значи 40 минути, за да заредите от празна до 80%.

В интериора най-голямата промяна е операционната система - XC40 Recharge използва чист Android от Google, така че много лесно ще свикнете да я използвате и ще разполагате с изключително интуитивно свързване с всичките ви устройства с Android. Греда, ако използвате iPhone.

В сравнение с бензиновите XC40 колата е с по-малък клиренс. Багажникът също е малко по-малък, но пък липсата на мотор под предния капак позволява създаването на малък багажник и отпред.

Volvo стартира продажбите с цени в Германия от 58 800 евро. Сериозна сума, която ще ви бъде достатъчна да се сдобиете с огромно комби - V90 Cross Country T5 AWD с 250 к.с., например. В цената се включва и безплатно зареждане за първата година от ползването на колата.

 

Първородната Godzilla!