Skoda разкри всичко за новата Octavia, но още не я показва

  • Skoda разкри всичко за новата Octavia, освен самата нея Skoda разкри всичко за новата Octavia, освен самата нея

29 Oct 2019

Skoda потвърди, че на 11 ноември ще представи официално новата Octavia и разкри цялата важна информация за четвъртото поколение на бестселъра си. На премиерата ще присъства единствено вариантът комби, а лифтбекът ще последва няколко седмици по-късно. Octavia Scout и RS очакваме в началото на 2020 г.

Четвъртото поколение Octavia е по-дълго и по-широко, за да се отдалечи още повече от Scala в гамата на компанията. Комбито и лифтбекът имат еднаква дължина от 4,69 метра, а междуосието от 2,69 метра осигурява с 8 см повече място за краката на пътниците на задната седалка. Багажникът от 600 литра при лифтбека и 640 литра при комбито отново ще са водещи в класа.

Octavia 4 ще получи много от това, което видяхме в чисто новия Golf. Включително диодни матрични фарове (опция), дори изпълващи се мигачи ала-Audi.

Интериорът също в голяма степен копира този на Golf VIII, включително двата големи 10-инчови екрана. Седалките ще могат да се поръчат с охлаждане, затопляне и масаж.

Върховите версии ще идват с тризонов климатик, безключов достъп, 5 USB-C порта и 230-волтов контакт. Пакетът за сън пък предлага по-удобни облегалки и одеало. Това в допълнение на чадъра във вратите. Хах, в Octavia, да!

Двигателната гама ще включва бензинови и дизелови варианти с и без добавката на 48-волтовата бордна система. Предвиждат се два плъгин хибрида - с 204 и 245 к.с. Двулитровите дизели са изцяло нови - със 115 и 200 к.с. Ще има и заводска метанова версия със 130 к.с., която идва със 17,7-килограмов резервоар и малък 9-литров бензинов резервоар.

Новата Octavia ще предлага системи за безопасност, способни да я спрат напълно в случай на опасност, да следят лентата и да подпомагат водача, без той да вдига ръце от волана. Все още не знаем дали системата за комуникация с инфраструктурата и другите участници в движението, която VW Group представи с новия Golf, ще бъде налична и в Octavia.

 

Първородната Godzilla!