Поддържан W126 560 SEL на 46 км. Искат му цяло състояние

  • 12 снимки на мечтания автомобилен връх на 80-те години 12 снимки на мечтания автомобилен връх на 80-те години

03 Nov 2019

Само преди няколко месеца ни попадна една супер обява за идеално запазен W126 на 40 хил. км. Не сме очаквали, че ще попаднем на по-добро предложение за “Пурата”, но… 

Запознайте се с “чисто нов” 560 SEL от 1986 г. Лимузина на 33 години, която никога не е излизала на пътя и е минала едва 46 км. Не 46 хиляди, а просто 46.

Обявата на споменава защо колата не е била регистрирана никога, но научаваме, че сервизната поддръжка е извършвана редовно през споменатите три десетилетия.

Както ще видите от снимките, екземплярът е понесъл известни щети от времето - кожата на някои места изглежда е позагубила цвета си, боята на каросерията също не е идеална. Найлоните на седалките обаче още не са свалени.

От галерията виждаме също електрическите прозорци, люк на покрива и дори хладилник в S-класата от 80-те. Цялата документация за колата също е налична.

Не можем да сме сигурни в какво състояние е 5,5-литровият V8, след като не е работил редовно през изтеклите години, нито каква част от неговите 242 к.с. са си на мястото. Но знаем, че лимузината идва с оригиналния автоматик 4G-TRONIC, който “знае” дали колата е паркирана под наклон, също круиз контрол и ABS, в комплект със саморегулиращо се окачване, автоматичен климатик… Годината е 1986, нека повторим...

Със сигурност дори да разровите всички гаражи и плевни в Германия, едва ли ще намерите други толкова малко карани S-класи, дори от по-новите поколения. Което обяснява исканата цена от 150 000 евро.

 

Първородната Godzilla!