Още извращения от SEMA: 900-конен електрически Mustang с 1355 Нм и 6-степенна ръчка

  • Накъде върви този свят - Mustang остана без двигател, но пък се сдоби с 1355 Нм и ръчка. Вижте още снимки! Накъде върви този свят - Mustang остана без двигател, но пък се сдоби с 1355 Нм и ръчка. Вижте още снимки!

06 Nov 2019

На SEMA не остана нищо свято! И Mustang мина под ножа - след операцията го оставиха без двигател, компресор и всичко друго, което обичаме в него… Виновниците са инженерите на самата компания, които в сътрудничество с Webasto са създали Mustang Lithium. Еретичният надпис седи там, където обикновено откриваме логото на Shelby - вероятно, за да подчертае падението.

Като слаба компенсация за липсата на звук, пушек и мирис на бензин, получаваме 900 к.с. и внушителните 1355 Нм, налични абсолютно веднага. И още нещо хубаво - някак са съумели да го направят с механична кутия! Точно така - 6-степенна ръчка за 1355 Нм! Това може да се случи само в Лас Вегас.

Части от каросерията са изработени от карбон, монтирани са нови 20-инчови джанти, по-твърдо окачване, което сваля колата с 2,5 см към асфалта. Спирачната система идва назаем от Shelby GT350R, а сплитерите и дифузьорът са разработени специално за SEMA и не могат да се видят в нито един друг Mustang.

Подобно на Porsche Taycan американският Lithium използва 800-волтова система - идеята е, че това позволява електромоторите да отдават много по-бързо и с по-малко нагряване огромна мощност.

Тежката задача да оставят широки черни следи по асфалта се пада на гумите Michelin Pilot Sport 4S - които са малко по-широки от Северна Америка.

В интериора също откриваме намесата на Tesla модата. Нов 10,4 инчов сензорен екран се грижи да избирате разни второстепенни детайли, които не ви интересуват, когато имате 1355 Нм и ръчка...

Много практичен и интересен!