Porsche 911 Turbo е тук. Почти.

  • Новото 911 Turbo 992 минава през последни тестове. Вижте кавалкадата от коли и състезателинят пилот Йорг Бергмайстер, който участва в изпитанията Новото 911 Turbo 992 минава през последни тестове. Вижте кавалкадата от коли и състезателинят пилот Йорг Бергмайстер, който участва в изпитанията

11 Nov 2019

Време беше! Почти година след дебюта на новото поколение Porsche 911, щутгартската компания ни напомня, че не е забравила за по-мощните версии Turbo. Тези варианти на 992 вече са във финален етап на тестване и съвсем скоро ще бъдат официално представени. 

И за да ни спестят ровенето в архивите на папараците, пичовете от Porsche сами качиха в Instagram снимки от тестовете край Ница, Франция. В изпитанията участват няколко прототипа 911 Turbo и дори 911 Turbo Cabriolet, шофиран от заводския пилот на компанията Йорг Бергмайстер.

Засега детайлите за новото 992 Turbo не са много. Официалното представяне вероятно ще стане факт едва през пролетта. Очакваме Turbo S да се задвижва от 3,8-литровия боксер с туин турбо, около 650 к.с. и 800 Нм. Turbo ще има около 600 к.с. И двете ще вдигат 100 км/ч под 3 секунди и ще развиват около 330 км/ч.

Както може да се очаква, двойното предаване ще е стандартно, като мощността ще стига до колелата през 8-степенна кутия с два съединителя. Колите ще идват също със завиване на задните колела и системата Porsche Active Suspension Management.

 

Първородната Godzilla!