Lambo V12 Vision Gran Turismo Concept e италианска летяща чиния с 819 коня

  • Галерия със 17 снимки. Галерия със 17 снимки.

25 Nov 2019

Както казва самото име на колата, Lambo V12 Vision Gran Turismo Concept е концепция за играта Gran Turismo. Което обаче не означава, че няма шанс да видим почти същото нещо, под формата на 1/1 изпълнение за платежоспособен клиент.

Какво ни кара да мислим така? Първо, видяхте какво стана с Bugatti Vision Gran Turismo, превърнало се в доста сходнен сериен Chiron. Второ, свикнали сме в Сант’Агата Болонезе да правят супер екзотики за конкретни имена, и трето – задвижването на V12 Vision Gran Turismo Concept e абсолютно идентично с това на Lamborghini Sián FKP 37.

Което означава, че в това ‘GT’ работи 6,5-литровия тосферен L539 V12, генериращ 785 к.с. при 8500 об/мин. Той обаче си има и ел. помощник с 34 к.с., за обща мощност от 819 коня.

Lambo V12 Vision Gran Turismo Concept е видимо доста по-радикално от Lamborghini Sián FKP 37. Прототипът е по-скоро едноместен болид, отколкото супер спортно купе, а там където очакваме да видим фаровете, ‘Centrostile’ са поставили прозрачни капаци към обвитите в карбон амортисьори.

Динамиката? Lambo не споменават нищо, но можем да цитираме характеристиките на Sián: 0-100 за 2,8 секунди и максимална скорост 250 км/ч. Ако приемем, че ‘GT’ е малко по-леко, можем да очакваме и една-две десети по-бърз спринт. Харесва ли ви тази концепция? Споделете мнението си и кликнете на снимката на FKP 37, за да посетите и неговия материал.

Лукс от Китай!