Обявиха финалистите за Кола на Годината в Европа - кой е вашият фаворит?

  • Вижте финалистите Вижте финалистите

27 Nov 2019

Организаторите на конкурса за Автомобил на Годината в Европа разпространиха списъка с финалистите за тазгодишното издание на надпреварата. Регламентът предвижда всеки един финалист да е достъпен в поне пет пазара на континента в момента на провеждане на конкурса. Припомняме, че сега се избира победител за 2020 година.

Без повече мотаене, ето ги и седемте коли, които ще се борят за титлата тази година - BMW 1-Series, Ford Puma, Peugeot 208, Porsche Taycan, Renault Clio, Tesla Model 3 и Toyota Corolla.

Няма как впечатление да не ни направят няколко неща. Първо, очевидно, Model 3 не е ново предложение по никакъв начин, но изглежда журито е сметнало, че електромобилът е нов за Европа, което го прави подходящ за включване тази година.

От друга страна - джипките са много малко! Всъщност, само един кросоувър е достигнал до финала - Ford Puma, а нека не забравяме, че през годината видяхме много силни пазарни представители като Renault Captur и Peugeot 2008. Всъщност, градските хечбек версии на тези две коли - Clio и 208 - са във финалната седморка.

Журито ще се събере в края на февруари, когато ще даде финалния си вот. Победителят ще бъде обявен на 2 март по време на изложението в Женева.

Лукс от Китай!