Гледайте как EuroNCAP смазва 4 броя Porsche Taycan. Видео

  • Галерия със 7 снимки. Галерия със 7 снимки.

06 Dec 2019

Минимум 4 броя Porsche Taycan 4S с ‘Performance Battery’, в изпълнения с базово ниво на оборудване. Европейската организация за тестване, категоризиране и сертифициране на автомобили по отношение на тяхната сигурност, вече има подробен доклад и за първото електрическо Porsche.

Как се представя автомобилът може да видите от видеото на EuroNCAP, а подробните резултати и доклад, може да откриете, като кликнете на скрийншота долу. Основната оценка на Porsche Taycan е 5 звезди от 5 възможни, като резултатите в отделните раздели също са доста добри.

Степен на защитата на възрастни в купето 85%, на деца е 83%, защитата на пешеходци е 70%, а резултатът от съществуващата от по-скоро категория за оценка на асистентите за сигурност е 73%.

И тук, естествено, може да попитате как се представя Tesla Model S. Нейният доклад датира от 2014-та, като колата също е оценена с 5 звесди от 5. Резултатите на S-ката в отделните категирии, са както следва: защитата на възрастни в купето - 82%, на деца е 77%, защитата на пешеходци е 66%, а резултатът от съществуващата от по-скоро категория за оценка на асистентите за сигурност е 71%.

Тоест, резултатите са почти сходни с тези на немската машина, като щатската изостава с относително малко в отделните категории. Детайлите от теста на Model S може да намерите, като кликнете на този скрийншот долу, където също може да свалите и доклада под формата на pdf.

Първородната Godzilla!