Nissan GT-R50 влиза в производство - 50 бройки по 1 млн. евро


06 Dec 2019

Nissan съобщи, че е готов да пусне в производство интересния си GT-R50. Припомняме, че това е специално издание на спортната кола от Япония, която е създадена с помощ от студиото Italdesign.

Планът е прост. Ще бъдат сглобени точно 50 бройки, като цената на всяка една ще бъде 990 000 евро. Естествено, монтажът ще става изцяло ръчно като първите доставки до клиенти ще станат факт към края на следващата година.

Около половин година по-рано, още през март, ще бъде показан първият автомобил за клиент. Всъщност, той е вече готов и дори ще бъде изложен по време на NISMO Festival този уикенд в Япония. 

От Nissan казват, че вече са получили доста заявки, но все пак налице са още свободни екземпляри за поръчване. Най-вероятно, ако пуснете заявка сега, ще получите машината си към края на 2021 година.

Припомняме, че задвижването на юбилейния автомобил идва от 3,8-литров V6 VR38DETT, който е оптимизиран за 720 к.с. и 780 Нм. Тягата се менажира от 21-инчови Michelin Pilot Super Sport, окачването е адаптивно с Bilstein компоненти, а спирачките са Brembo с по 6 бутала отпред.

Много практичен и интересен!