Еди Джордан: Хамилтън и Тото Волф отиват във Ferrari през 2021

  • Подобни колажи в интернет има отдавна, но новото сега е... Подобни колажи в интернет има отдавна, но новото сега е...
  • ...че за първи път Ferrari официално призна за преговори с Люис. ...че за първи път Ferrari официално призна за преговори с Люис.
  • По всяка вероятност британецът ще замени Себастиан Фетел По всяка вероятност британецът ще замени Себастиан Фетел

16 Dec 2019

Легендата във Формула 1 гласи, че на един или друг етап от кариерата си всеки пилот иска да кара за Ferrari. Друго общоприето схващане е, че истински великите пилоти са станали шампиони с повече от един отбор. И докато второто вече е отметнато успешно от Хамилтън, то пред британеца все още предстои да реализира първото.

През годините неведнъж се появяваха слухове, че Люис ще кара червения болид, но в момента те са най-горещи. Причината е, че официално бе потвърдено за подобни разговори.

В случай че такъв трансфер бъде факт, той по всяка вероятност ще се случи през 2021 г., когато актуалният световен шампион може би вече ще е изравнил постижението на Михаел Шумахер от седем световни титли. Припомняме, че Люис вече има шест срещу името си и очакванията са превъзходството на Mercedes да се запази и през 2020 г.

Поредното потвърждение на слуховете за Хамилтън във Ferrari идва от “голямата уста” на спорта Еди Джордан. Според него Хамилтън наистина смята да отиде във Ferrari, но в комплект с Тото Волф, който да заеме ръководен пост в Скудерията. 

“2021 би била подходящ момент за Люис да отиде във Ferrari, казва Джордан пред британския TopGear. Краят на кариерата му наближава, но той все още иска да спечели седма и още титли. А истинското основание за преминаването на Люис във Ferrari от 2021 според мен се крие в това, че договорът на Тото Волф с Mercedes изтича в края на следващата година. Той знае, че дългосрочното бъдеще на Mercedes във Формула 1 не е сигурно. Люис би отишъл във Ferrari единствено, ако някой може да го защити от евентуална атака от Шарл Льоклер.”

Според Джордан единствено мениджър като Волф би могъл да разбие стратегията на Ferrari винаги да изгражда екипа около единия пилот и да жертва втория в името на общия успех. Или в случай че тази тенденция се запази, да се погрижи, че водещият пилот ще бъде Хамилтън, а не Льоклер.

“Абсолютно сигурен съм, че през 2021 Люис Хамилтън ще отиде във Ferrari”. Тото отива с него, защото Люис не би искал да е уязвим и затова ще доведе със себе си балансьор”. 

На въпрос дали Ferrari има нужда от двама пилоти с номер 1, Джордан отговаря категорично: “Не, но няма да пусне Льоклер да отиде другаде”.

Със сигурност за всички почитатели на спорта потенциална битка между Хамилтън и Льоклер с еднаква кола би била нещо епично, казваме ние. В случай че тези предположения са верни, то Фетел може да се окаже пенсионер в края на сезон 2020.

 

Първородната Godzilla!