Ако ще ходите на Световното по футбол в Доха, то най-вероятно ще се возите на автономни бусчета VW

  • Галерия с десет снимки на стадиони и бусове VW I.D. Buzz Галерия с десет снимки на стадиони и бусове VW I.D. Buzz

17 Dec 2019

Катар има желание да впечатли футболните запалянковци по време на световното първенство през 2022 г. с всички възможни модерни джаджи, които парите могат да купят. Една от тях включва изцяло електрически автономни превозни средства, които да обслужват стадионите по време на първенството. Между четирите стадиона в Доха ще бъде организирана мрежа от автономни превозни средства. Volkswagen се е заел да осъществи тази идея на практика.

За целта инфраструктурата около стадионите ще бъде подготвена за автономни превозни средства, а маршрутите им ще бъдат съобразени с обществения транспорт в града.

VW Group ще впрегне за целта четири от марките си. VW Commercial Vehicles ще създаде 35 изцяло автономни вана I.D. Buzz, които ще превозват до четирима пътници в луксозна обстановка. Scania пък ще разработи 10 високотехнологични автономни автобуса за превозване на по-голям брой хора. Компаниите MOIA и AID, също част от VW Group, ще осигурят автономните технологии за създаването на системата.

Volkswagen ще започне тестове без пътници още през 2020, а от 2021 ще въведе редовни линии в Доха, за да се подготви в максимално близки условия за Световното, което ще се проведе през ноември 2022 г.

Първородната Godzilla!