Летището в Болоня си взе ново Lamborghini за водене на самолетите

  • И вие ли виждате това, което ние? Идеален асфалт, липса на регистрационни табели и никакви патрулки в радиус от няколко километра? И вие ли виждате това, което ние? Идеален асфалт, липса на регистрационни табели и никакви патрулки в радиус от няколко километра?

17 Dec 2019

Шест месеца. Толкова изминаха от последния път, в който летището на Болоня се похвали с ново Lamborghini. И сега пак! Явно летищната компания не страда от липса на приходи. 

При това поредният нов Huracan за водене на самолетите е със специални цветове, дело на дизайнерите на Lamborghini Centro Stile.

От 2016 насам това е шестата кола, която компанията от Санта Агата осигурява на летището. И отново е версията със задно предаване, която била най-подходяща за водене на самолетите по пистата… И ние се чудим!

Като изключим оранжевите светлини на тавана, специалната радио уредба и надписите “Следвай ме”, това си е съвсем стандартно LP580-2 с 5,2-литров атмосферен V10, 580 к.с. и 540 Нм. В случай че му се наложи да избърза пред някой самолет, ускорението до 100 км/ч отнема 3,4 секунди.

Междувременно италианските сайтове за търсене на работа отбелязват засилен интерес към позицията “шофьор” на летището в Болоня. Защо ли!?

 

Лукс от Китай!