Това BMW M5 има 850 к.с. и валидна гаранция. Ето как


18 Dec 2019

Един от основните недостатъци на силовите тунинг доработки определено е скъсяването на живота на отделните агрегати на автомобила. До каква степен това се случва и кога можем да вярваме на майсторите за оставащия безпроблемен пробег - можем да си говорим и до утре и пак да не достигнем до ясен консенсус. Но факт е едно - повечето гаражи, които увеличават софтуерно мощността на машината ви, не дават гаранция за двигателя след намесата си.

Разбира се, има и изключения. Едно такова идва от тунерите Noelle Performance, които самостоятелно си разработиха цялостен софтуер за BMW M5 от последно поколение. Резултатът е впечатляващите 850 к.с. и 1003 Нм въртящ момент без каквито и да хардуерни намеси.

Най-добрата новина е, че при инсталация на чипа, тунинг гурутата дават гаранция в размера на заводската такава. С две думи - ако нещо се счупи и BMW откаже да го замени поради наличието на външна намеса, то сметката ще бъде покрита от Noelle. Ако ви остават две години гаранция от завода - толкова получавате и от афтърмаркет специалистите.

А като приятен бонус към всичко това идва и ускорението от място до 100 км/ч в рамките на само 2,2 секунди срещу заводски 2,8 секунди.

Първородната Godzilla!