Да превърнеш Лада Самара в Tesla Cybertruck - безценно и само в Русия. Видео и галерия

  • 30+ снимки с работата по ладата 30+ снимки с работата по ладата

23 Dec 2019

Русия може и да си няма надежден и масов производител на електрически автомобили, но пък братушките са достатъчно изобретателни, за да си направят каквото пожелаят сами в гаражите. Само няколко седмици след появата на Tesla Cybertruck, в Русия вече могат да се похвалят със свое технологично копие на возилото.

Е, не точно, но тази Лада Самара превърната в относително достоверен последовател на Cybertruck привлече вниманието на автомобилната общност от двете страни на Океана. Няколко американски сайта даже се впечатлиха от креативността на Арти Воли, който започва проекта, и неговите приятели.

Както можете и да очаквате, задвижването не е електрическо. Но за сметка на това, цената на целия проект е поразително ниска - малко над 1000 долара за всички материали.

По едно нещо тази имитация и оригиналът със сигурност си приличат - и двете не са годни за употреба по обществени пътища, тъй като не могат да посрещнат каквито и да е стандарти за сигурност. Това ще го броим за точно попадение на руснаците.

Много практичен и интересен!