Руската електрическа кола Монарх не стигна до премиерата си в Москва. Причината не е техническа...

  • 5 снимки с руския Taycan 5 снимки с руския Taycan

28 Dec 2019

Само преди няколко часа си говорихме за първата кола на Турция - и пресните ни впечатления са, че марката TOGG е приготвила две наистина интересни електрически предложения с добър дизайн и обещаващи данни. Междувременно, руснаците не искат да изостават и работят здраво по свои проекти с нулеви вредни емисии, но… сякаш нещата боксуват засега.

Монарх е името на електрически автомобил, който трябваше да бъде представен зрелищно пред медии и публика в Москва на 24 декември. За жалост, седанът с футуристична визия не успя да пристигне до столицата на Русия за премиерата си и причината за това далеч не е техническа.

По информация на naked-science.ru, инвеститорът, който стои в основата на проекта - Алексей Пономаренко, не е заплатил за превоза на прототипа от Новосибирска до Москва на спедиторската фирма Карго Авиа Экспресс. Причините за това остават напълно неизвестни за нас на този етап, но официалната позиция на компанията, създала Монарх, е, че става дума за “логистични проблеми”.

Споменахме по-горе, че няма техническа причина Монарх да не се появи в Москва. Това е по-скоро наше тълкуване на наличните към момента факти, тъй като никой извън новосибирската фирма не е виждал електромобила на живо и не може да каже съществува ли изобщо, може ли да се движи и в каква фаза от развойната дейност се намира.

Лукс от Китай!