Краш-тест на новия Mercedes-Benz G-Class. Видео

  • Галерия с 10 снимки. Галерия с 10 снимки.

07 Jan 2020

Два тона и половина с 50 км/ч, това си е доста сериозна кинетична енергия, която трябва да бъде „разсеяна“ така, че хората в колата да са максимално... добре. Колко точно добре, тестват от EuroNCAP.

Преди около месец ви показахме резултатите на Porsche Taycan, а сега е ред на новия Mercedes-Benz G-Class. Който също получава 5 звезди и – макар и различен тип автомобил – е с по-добри резултати от Taycan.

Могъщия G осигурява 90% защита на възрастни пасажери, 83% на деца и 78% на пешеходци, което е доста изненадващо, предвид не особено приятните за... прегазване форми и маса на автомобила. Последният резултат обаче се дължи и на системите за сигурност, като аварийното спиране например. Последната точка от теста е именно за асистентите за сигурност, където G-Class получава 72%, с 1% по-малко от Taycan. Ако искате да се запознаете подробно с резултатитен на G-Class, кликнете на картинката тук горе, която ще ви отведе до сайта на EuroNCAP.

По-интересното е обаче как се представя Merc G в сравнение с преките му конкуренти, като например големия Range Rover, който обаче EuroNCAP са „катастрофирали“ през 2012-та. Британската машина получава 91%, 84%, 63% и 86%, в съответните 4 „дисциплини“.

Интересно е също, че не намираме Toyota Land Cruiser, нито Lexus LX, в сайта на организацията. В нашия YouTube канал обаче имаме тест на новия Mercedes-Benz G 500, който за щастие не беше „краш“. Кликнете на снимката за да гледате един от най-популярните ни клипове за 2019-та.

 

Много практичен и интересен!