Toyota Supra вече и с 2-литров, 4-цилиндров мотор за Европа

  • Supra с 2-литров мотор от BMW - 10 снимки Supra с 2-литров мотор от BMW - 10 снимки

14 Jan 2020

Достъпният до момента само за Япония 2-литров турбо бензинов мотор с 4 цилиндъра на Toyota Supra вече ще се продава и в Европа. Това обяви производителят, като подчерта, че по-ниската мощност не задължително значи по-малко забавление зад волана.

Но нека започнем първо с лошите новини. Мощността е доста надолу спрямо “шестака” и сега достига най-много 258 к.с. при въртящ момент от 400 Нм. Автоматичната скоростна кутия с 8 предавки е серийна и спомага достигането на 100 км/ч от покой за 5,2 секунди.

Добрите новини са, че агрегатът сваля теглото на спортната кола с близо 100 килограма, а освен това е позициониран и по-ниско в конструкцията на автомобила. Резултатът от това е по-нисък център на тежестта и перфектен теглови баланс между двете оси в съотношение 50:50.

Продажбите на 2-литровата версия на Supra в Европа ще започнат през март тази година, а на разположение на клиентите ще бъдат няколко различни пакета с опционално оборудване, както и специална серия Fuji Speedway, ограничена до 200 бройки.

Първородната Godzilla!