Новата Octavia RS ще бъде бюджетно Audi S4 в два варианта - дизелов и плъгин хибриден

  • Няколко рендъра показват доста реалистично какво да очакваме от най-бързата Skoda Няколко рендъра показват доста реалистично какво да очакваме от най-бързата Skoda

16 Jan 2020

Малко по-късно тази година (вероятно на автосалона в Женева) Skoda ще покаже любимата ни версия на най-продавания си модел - Octavia RS. Наточеният чешки изтребител вече е в напреднал етап от разработката си, а руснаците от Колеса.ru подготвиха доста реалистични рендъри. В галерията ще откриете още два рендъра от независими дизайнери и една шпионска снимка на комбито RS.

Новата Octavia използва платформата на Golf VIII и според запознати ще продължи тенденцията на VW Group да реабилитира дизела като превръща най-мощните версии в нафтови фурии. Това означава, че не бива да се учудвате, ако новата Octavia RS се зарежда от черния пистолет и вади около 200 к.с. За да се впише в изискванията за вредни емисии по всяка вероятност ще има и наточен плъгин с около 250 к.с., който също ще се предлага с табелката RS, на практика ще предлага повече динамика, по-ниски вредни емисии и близо 50 км изцяло на ток за почитателите на бензиново-електрическия тандем. Засега Octavia се предлага с по-скромния плъгин вариант с 204 к.с., но новият ще е специално насочен към повече агресия.

 

Лукс от Китай!