BMW затваря завода в Мюнхен през лятото, за да подготви конвейера за i4

  • Според рендърите серийната версия ще изглежда точно така Според рендърите серийната версия ще изглежда точно така
  • Тестовете в снежни условия все още продължават, а производството ще започне през 2021 Тестовете в снежни условия все още продължават, а производството ще започне през 2021

19 Jan 2020

BMW ще спре производството в основния си завод в Мюнхен за шест седмици това лято, за да пренастрои своите над 1000 робота там за производството на i4. Изцяло електрическият седан ще се появи през 2021. Идеята на баварците е от една и съща поточна линия да слизат едновременно бензинови, дизелови, хибридни, плъгин хибридни и изцяло електрически модели. Доста амбициозно!

Новото i4, което ще се появи като отделен модел успоредно с електрическата Серия 3, ще използва 80-киловатчасова батерия, осигуряваща внушителен пробег от 600 км с едно зареждане. За него със сигурност знаем, че ще бъде глобален модел, предвиден за всички пазари. За разлика от електрическата “тройка”, която може би ще се прави само за Китай.

Преди i4 обаче BMW ще пусне на пазара iX3 - първия си нов изцяло електрически модел от седем години. Кросоувърът ще се прави не в Мюнхен, а в Шънян, Китай. Така BMW ще прави електромобили в поне три завода по света - в Мюнхен, в Динголфинг (където ще се произвежда iNext и електромоторите за i4) и в Шънян.

 

Първородната Godzilla!