Ford Ranger Raptor е вече в България. Брутални възможности и цена от 120 хил. лв.


27 Jan 2020

Заводски доработеният Ford Ranger Raptor се продава на доста места по света, но най-накрая ще можем да го видим и на родна земя. От компанията съобщиха, че първите бройки от наточения пикап ще са в България още тази седмица, а клиентски поръчки вече се приемат. Стартовата цена е 120 000 лв.

Звучи малко стряскащо - 120 бона за Ford. Но дизеловата камионетка определено има какво да предложи за тази сериозна сума - преработено офроуд окачване, нови спирачки, подобрено кормилно управление, подходящи гуми и, разбира се, битурбо дизелов мотор с 213 к.с. и 500 Нм въртящ момент. Трансмисията е 10-степенна, същата като при могъщия F-150 Raptor, а предаването е на четирите колела.

От Ford казват, че Ranger Raptor продължава да бъде безкомпромисен работен кон. Модифицираната задна броня, например, съдържа вграден теглич с капацитет от 2500 кг, а двете предни куки за теглене могат да поемат товар от 4635 кг. Междувременно, ДНК-то на Ford Performance присъства в целия интериор, където откриваме седалки с подплънки и тапицерия от премиум кожа и велур са специално проектирани за по-добро сцепление и опора при високоскоростно офроуд шофиране с двойно по-твърда възглавница за пълен комфорт. 

Ranger Raptor е наличен в цветове Ford Performance Blue, Colorado Red, Shadow Black, Frozen White и Conquer Grey с контрастни акценти в цвят Dyno Grey. 

Много практичен и интересен!