Model Y е първата кола, с която Tesla изпреварва графика

  • Tesla Model Y в галерия от няколко снимки Tesla Model Y в галерия от няколко снимки

04 фев 2020

Tesla потвърди, че производството на Model Y е започнало. Нещо повече - първите доставки ще се осъществят през следващия месец - март.

Изненадата идва от факта, че американската компания беше обявила много по-късна дата за началото на производството и продажбите - края на 2020 и съответно началото на 2021. Да не говорим, че Tesla не е известна със стриктно спазване на сроковете. 

Не е ясно как компанията на Илон Мъск е успяла да свали няколко месеца от очакваното, но е факт, че четвъртото моделно семейство се очаква с голям интерес, включително на нашия континент.

В началото производството в Калифорния ще бъде ограничено, но постепенно поточните линии ще започнат да произвеждат все повече коли, а от 2021 и гигазаводът в Шанхай ще започне да прави кросоувъра, като очакванията са това да бъде най-продаваният модел на компанията.

Малкият брат на Model X във варианта си Long Range ще минава малко над 500 км с едно зареждане. Очаква се колата да надмине по продажби общата продукция на всички други модели на Tesla. За сравнение през последното тримесечие на 2019 Tesla е доставила 19 475 броя комбинирано от Model S и Model X, както и забележителните 92 620 броя от Model 3.

Не пропускайте видеото ни с Tesla Model 3:

 

 

Коментирай

Sending ...