Lambo продължава да прави части за всеки свой модел, независимо от възрастта му. Вижте възстановената Miura SVJ

  • Галерия със седем снимки Галерия със седем снимки
  • Отляво - Miura, възстановена изцяло с новопроизведени резервни части. Отдясно - впечатляващата Miura SVJ Отляво - Miura, възстановена изцяло с новопроизведени резервни части. Отдясно - впечатляващата Miura SVJ
  • Lamborghini произвежда резервни части за всеки от моделите си, независимо от възрастта на колата Lamborghini произвежда резервни части за всеки от моделите си, независимо от възрастта на колата

06 Feb 2020

Miura е смятана от мнозина за най-красивото Lamborghini, правено някога. Това важи в пълна сила дори за стандартната модификация, доколкото една суперкола има стандартна версия. Но се отнася още повече за забележителната Miura SVJ, вдъхновена от уникалната Miura Jota и произведена в нищожния тираж от едва четири броя. Точно една от тези четири коли в момента е изложена на шоуто Retromobile в Париж.

Машината с номер на шасито 4860 е създадена през 1973 за германския състезател Хуберт Хане, вносител на марката по това време. Оригинално е била черна отвън с черно-бял кожен интериор, но още през 1977 Хане я праща до Италия, за да я боядисат в сребристия цвят, който виждате на снимките. Купето остава в Германия до началото на нашия век, когато е купено от японски колекционер и заминава към страната на изгряващото слънце.

Сега, през 2020, Miura-та с номер 4860 за първи път е показана на публиката, след като претърпява процес на пълно възстановяване от Lamborghini Polo Storico.

Ако се чудите каква е полуразглобената Miura, която също присъства на снимките - това е P400 S, направена изцяло от резервни части, произведени в наши дни. Идеята на Lamborghini е да покаже, че продължава поддръжката дори на най-старите си модели и във всеки един момент може да предостави части за двигателя, скоростната кутия или окачването на вашето Lamborghini, независимо дали то е произведено през 70-те или днес.

 

Първородната Godzilla!