Maserati Levante: караме го с 430 бензинови коня и с дизел! Видео!

  • Галерия с 35 снимки. Галерия с 35 снимки.

07 Feb 2020

Въпрос на време бе и Maserati да направят SUV. Но преди да отпишете Levante, онези от вас, които не харесват този клас, се сетете, че дори Ferrari подготвят такъв модел. Което надали ще промени мнението ви за по-високите коли с двойно предаване.

Но фактът, че SUV-тата са толкова популярни и необходими за оцеляването на автомобилните производители, говори за тяхната неизбежност. И има защо. Защото са по-универсални, седите по-високо, чувствате се по-сигурни, както и по-високо в йерархията, извисявайки се над леките автомобили. Това е факт.

Levante? Maserati загатнаха за модела още през 2011-та, с концепцията Kubang от Франкфурт, а от 2016-та вече имахме серийното Levante. Гамата включва предимно бензинови мотори, разработка и производство на Ferrari, както и дизелов, с две мощности. Да, и дизелов.

Двойно предаване? И още как, серийно, разработка на гиганта Magna, а скоростната кутия – доказаният ZF8 HP. Въздушното окачване също е серийно, а интериорът може да бъде специфициран дори с коприна от Ermenegildo Zegna.

За да проверим как се усеща първият SUV на Maserati, звъннахме в „Ауто Италия“ и ги попитахме дали имат на разположение тестови автомобил. Отговориха ни „Да“ и ни дадоха два: версията Levante S с 430 коня, в ниво на изпълнение GranSport, както и по-мощната модификация на дизеловото Levante, с неговите 275 коня.

Впечатленията ни? Гледайте видеото и се абонирайте за канала ни, ако харесвате отношението ни към автомобилите (и мотоциклетите). Приятно гледане!

Текст и фотография: Иван Монев

 

Лукс от Китай!