Този Nissan GT-R вози карбонов гимбъл и много скъпа камера. Много бързо

Този Nissan GT-R вози карбонов гимбъл и много скъпа камера. Много бързо
11 Feb 2020

#GodZillaTrackingRig. Чрез този хаштаг може да намирате публикации на 'Automotive Exposure Limited', гордо управляван от мъж на име Мауро Кало. Той управлява, както фирмата, така и „Най-бързият снимачен автомобил в Европа“, според Linkedin профила на Кало.

Той е адски способен пилот, при това, който не само може да кара бързо, но и да кара така, че да върши чудесна работа на седящият до него оператор. И, съответно, на фирмата си и на самия него.

'Automotive Exposure Limited' е базирана в Туикенам, Мауро Кало е британец, като той може да се похвали с участие в продукции, като 'Chris Haris on Cars', „Мисията невъзможна 5“, а още по-рано е работил и за Mercedes-AMG, в ролята му на „динамичен демонстратор“.

Сега Кало е набира още по-сериозна скорост, преносно и буквално. Колата му е Nissan GT-R R35, произведен след фейслифта от 2011-та, като неговата е видимо модифицирана в името на добрите кадри. Технически е серийна, като промените са по-скоро в конструкцията на покрива.

В него е вградена тръбна конструкция, заварена директно за шасито, за да може покривът да поеме тежестта на снимачната техника. Отделно, двата края на Godzilla също са модифицирани, като посоката на карбоновото рамо може да бъде сменяна само в рамките на 20 минути.

Една от последните работи на Кало е тази, която виждате на видеото и в галерията: работа за Nissan, по промо видеото на новия 2020 GT-R Nismo. Част от процеса на заснемане може да видите в това видео.

Първородната Godzilla!