Ferrari първи представи новия болид, докато организаторите отложиха Гран при на Китай заради коронавируса

  • Ще успее ли Ferrari да бъде нещо повече от спаринг партньор на Mercedes през новия сезон? До голяма степен това зависи от качествата на SF1000 Ще успее ли Ferrari да бъде нещо повече от спаринг партньор на Mercedes през новия сезон? До голяма степен това зависи от качествата на SF1000

12 фев 2020

Еволюционна. Така може да се определи с една дума новата кола на Ferrari за сезон 2020 във Формула 1. SF1000, кръстен в чест на 1000-те състезания, в които е участвала Скудерията във Формула 1, ще дебютира на 15 март в Гран при на Австралия. Новият сезон ще бъде последният преди сериозните промени в правилата да навлязат през 2021, така че болидите явно ще запазят основните линии от 2019, поне доколкото може да съдим от Ferrari. 

Скудерията, както е известно, отново ще разчита на Себастиан Фетел (номер 5) и Шарл Льоклер (номер 16). Льоклер остава до 2024, докато Фетел е в последната година от договора си. Все още не е ясно дали той ще остане в екипа и през 2021, ще смени отбора или ще напусне Формула 1.

Новият болид е малко по-тесен в задната част, като инженерите основно са концентрирали усилията си върху издръжливостта на техниката.

Haas също вече представи снимки на новия си болид, а Mercedes показа цветовете за 2020, но върху болида за 2019.

Предсезонните тестове започват след само седмица в Барселона на 19 февруари. Те ще бъдат разделени на две групи по три дни - 19-21 и 26-28 февруари.

Друга новина от света на F1 от днес е отлагането на Гран при на Китай. Състезанието, което трябваше да се проведе на 19 април, ще бъде отложено за неуточнена все още дата, за да не бъде застрашено здравето на хилядите членове на екипите във Формула 1. Това означава, че екипите ще имат цял месец без състезания за подготовка между 5 април (първото Гран при на Виетнам) и 3 май (завръщащото се след 35 години Гран при на Нидерландия).

 

Коментирай

Sending ...