Колко струва да имаш колекция от суперколи? Собственик говори открито


17 фев 2020

Да имаш суперкола си е мечта. В истинския смисъл на думата, поне за простосмъртните - от онези нощни бленувания, които в реалния живот никога не се осъществяват. Но, да си го кажем честно, май и по-добре, поне съдейки от финансите, с които трябва да разполагате, ако имате няколко суперколи.

Мани Кошбин е предприемач от Калифорния, който е успял да изпълни тази си мечта. Има много суперколи в гаража и се грижи за тях повече от добре. А всичко това му струва цяло състояние, както самият той разкрива в скорошно видео. В него той дава повече информация за парите, които харчи за поддръжка, застраховки и всичко останало, което съпътства една колекция от суперколи.

Най-евтините коли са McLaren-ите, които му костват само по около 1500 долара годишно за смяна на масло. За сравнение, всеки един от петте му Mercedes SLR McLaren-а пък му струват по 7000 долара на година за обслужване, а Pagani-то изисква по 8000 долара на година.

Кошбин прави една обща груба калкулация, която включва останалите му коли, между които и Bugatti, парите за застраховки, данъци, наем на гаражите и всичко останало, което харчи, за да разполага с невероятната си колекция от суперколи. Основната сума, до която той достига, е 441 000 долара за 12 месеца. А със сигурност изпуска и много разходи в сметката си.