Volvo обнови своите 90-ки. Не, не е 1-ви април и шведите не лъжат

  • Галерия с 12 снимки. Галерия с 12 снимки.

24 Feb 2020

Макар, че ще ви е необходимо известно време, преди да успеете да видите разликите между първите коли и дейслифтовите. Даже, може да ви потрябват и няколко снимки на автомобилите, за пряко сравнение. Защо Volvo са подходили толкова мързеливо към т.н. фейслифт?

Причината може би е основателната, че дизайнът на S90/V90/V90 Cross Country е много добър, още от самото начало. И това е факт. Дизайнерите на шведската марка са променили само фаровете..., прощавайте, фаровете за мъгла – основните са си същите, броните и спойлерът на V90/V90 CC. А да, стоповете са „с изцяло нов дизайн“.

На фона на останалите новости наистина може би са революция. Формата им е същата, като промените са в... „графичното им оформление“, както и в техниката, която сега е изцяло LED. Сега имат и „секвенциални мигачи“, каквото и да означават те.

Технологичните промени са повече, макар че и техният списък не е особено дълъг. Вече всички двигатели разполагат с 48-волтова „мека“ хибридна технология, която може да намали разхода на гориво с до 15%, казват от Volvo. За салона пък се предлага специална система за пречистване на въздуха, както и „напълно променена“ стерео система Bowers & Wilkins.

 

Лукс от Китай!