Това е бивше състезателно WRC Subaru Impreza 22B, превърнато в шосейно. Видео!

  • Галерия с 10 снимки. Галерия с 10 снимки.

13 Mar 2020

Дълго е 45 минути, много дълго за YоuTube, дори за нашите стандарти. Но си заслужава, защото това в Subaru 22B има много история, генерацията е може би най-яката за Impreza, като зад волана на този екземпляр дори е бил Н.В. Колин Макрей. Видеото не покрива цялата му история, но е достатъчно подробно за да ни задържи за всичктие 45 минути.

Автомобилът е произведен от Prodrive и е служил за тестов автомобил, като по-късно участва и в различни ралита. В някакъв момент колата е продадена, под формата на голо купе, след което сегашният и собственик се заема с набавянето на части.

Видимо тази Subaru Impreza 22B е с преместен отдясно волан. Агрегатът е S204 STi с 320 коня, а трансмисията е стандартната 6-степенна, вместо оригиналната за WRC машината секвенциална кутия.

Окачването и спирачките са такива, каквито са били инсталирани от Prodrive – WRC спецификация, което важи и за „златните“ джанти. Задното крило също е оригинално, но от друг автомобил, управляван от Ричадр Бърнс. По него дори се виждат следите от употреба, което го прави още по-готин.

Разгледайте галерията, гледайте видеото на JDM Masters, след което може да кликнете на това прекрасно Subaru Impreza RB320. Било е на навигатора на Ричард Бърнс и се продаваше.

Лукс от Китай!