Официално отмениха и началото на сезона във Формула 1 тази неделя (Обновена)

  • Отборите си събират нещата едва часове преди предвиденото начало на свободните тренировки Отборите си събират нещата едва часове преди предвиденото начало на свободните тренировки

13 Mar 2020

Обновяване: Състезанията в Бахрейн и Виетнам също бяха официално отменени. Така първото състезание за сезона би могло да е в Нидерландия на 3 май.

...

Както се очакваше още от вчера, началото на сезона във Формула 1 без отменено заради разпространението на коронавируса. Ръководството на F1 и Международната автомобилна федерация (FIA) заедно обявиха отмяната на първото състезание от сезона и то само няколко часа преди началото на петъчните свободни тренировки. Засега има само една положителна проба на членове на екипи, дадена от служител на McLaren. Това беше и причината още вчера McLaren официално да се откаже от участие в състезанието.

Паралелно с решението на организаторите бе обявена и забраната на австралийското правителство за масови прояви с повече от 500 участници.

По този начин съвсем не е ясно кога ще започне сезонът. Гран при на Бахрейн следващата седмица отдавна обяви, че няма да приема публика по трибуните, а сега е сериозно заплашено от пълна отмяна. Състезанието в Китай пък бе отменено още през февруари, в разгара на случаите със заразени в страната.

На 5 април пък е предвидено първото в историята Гран при на Виетнам, като съдбата му засега също не е ясна.

 

Първородната Godzilla!