McLaren се отказа от участие в Австралия. F1 може и да не започне в неделя, има заразени членове на екипите.

  • McLaren става първият отбор, който доброволно се отказва от участие в състезание заради пандемията от коронавирус McLaren става първият отбор, който доброволно се отказва от участие в състезание заради пандемията от коронавирус
  • Фотография: McLaren Фотография: McLaren
  • Фотография: LAT Images Фотография: LAT Images

12 Mar 2020

Отборът на McLaren доброволно се отказва от участие в Гран при на Австралия, след като член на екипа е дал положителна проба за коронавирус. Екипът на McLaren вече е в Австралия, но ще се подложи на доброволна карантина, за да бъдат предпазени стотиците инженери, състезатели и членове на екипите на другите отбори във Формула 1. В същото време Haas също потвърди за поне двама членове на екипа си, които са дали положителни проби за Covid-19. Очаква се решението на отбора на Haas за участие или не в първото състезание от сезона.

Ръководството на Формула 1 вече даде да се разбере, че е готово да отмени напълно даден старт, ако някой от отборите бъде възпрепятстван да пристигне на пистата заради ограниченията, свързани с вируса. Случаят с McLaren е по-различен, тъй като става въпрос за доброволно отказване. Очакваме официално решение от FIA в близките часове. 

Първите тренировки в Австралия по програма започват след по-малко от 24 часа и ситуацията би могла да се промени доста бързо, когато публиката заеме местата си по трибуните на "Албърт Парк".

Припомняме, че от съображения за безопасността на зрителите и участниците, Гран при на Китай беше отменено, а състезанието в Бахрейн засега ще се състои, но пред празни трибуни.

Люис Хамилтън по-рано днес (четвъртък, 12 март 2020) определи като "шокиращо" решението сезонът във Формула 1 да започне въпреки световната пандемия, обявена по-рано от Световната здравна организация.

 

Първородната Godzilla!