F1: Виртуално Гран при на Бахрейн утре, отложиха новите правила с година за 2022

  • Ландо Норис от McLaren е един от пилотите, които вече заявиха, че ще се включат във виртуалното състезание Ландо Норис от McLaren е един от пилотите, които вече заявиха, че ще се включат във виртуалното състезание
  • Всяка е-надпревара ще се провежда по времето на реалното отложено състезание Всяка е-надпревара ще се провежда по времето на реалното отложено състезание
  • Така изглеждат студиата, в които се провеждат електронните състезания от Формула 1 в нормални условия. Този път всещи ще си бъде от вкъщи Така изглеждат студиата, в които се провеждат електронните състезания от Формула 1 в нормални условия. Този път всещи ще си бъде от вкъщи
  • Гран при на Монако стана второто изцяло отменено състезание този сезон след отказа от Гран при на Австралия часове преди петъчните свободни тренировки Гран при на Монако стана второто изцяло отменено състезание този сезон след отказа от Гран при на Австралия часове преди петъчните свободни тренировки

21 Mar 2020

След като по-рано през седмицата ръководството на Формула 1 реши да отмени окончателно и състезанието в Монако (след това в Австралия), както и да отложи за неопределено време стартовете във Виетнам, Нидерландия и Испания (след отлагането по-рано на тези в Бахрейн и Китай), сега стана ясно, че утре ще гледаме виртуално състезание на пистата в Бахрейн. 

Някои от истинските пилоти във Формула 1, както и състезатели по е-спортове, ще се пуснат във виртуално състезание на пистата Бахрейн. Всеки от участниците ще използва симулатор у дома си, така че струпване на хора няма да има. Състезанието, което няма да носи точки за шампионата и ще бъде изцяло за забавление на публиката, ще може да гледате в канала на Формула 1 в YouTube от 22:00 ч. в неделя. Организаторите предвиждат в деня на всяко от отложените състезания да провеждат по едно подобно виртуално Гран при. 

За е-състезанията ще се използва PC-версията на официалната игра F1 2019, разработена от Codemasters. За да са максимално изравнени възможностите, всички коли ще са с еднакви настройки, а по желание на всеки от участниците ще може да се използват дори ABS и тракшън-контрол. Броят обиколки ще представлява 50% от реалната дистанция - в случая - 28 обиколки.

Друга по-съществена новина от спорта е, че дългоочакваните нови болиди с повече сцепление и повече скорост се отлагат с година за 2022, защото в момента заводите на екипите са затворени и разработката на новите коли не е възможна. Въпреки това новият таван за разходите от 175 млн. долара на отбор на сезон ще бъде въведен още от 2021 г.

Ръководството на Формула 1 изрази надежда, че новият календар с 15 “сигурни” състезания все пак ще започне по план на 7 юни с Гран при на Азербайджан, но засега никой не може да се ангажира с нещо повече от прогнози.

За да добиете представа какво може да очаквате в неделя вечер, вижте какво казва Ландо Норис от McLaren за разликата между реалните състезания и играта F1 2019:

 

Много практичен и интересен!