1961 Volkswgen Deluxe '23-Window' Microbus за... 350 хил. лв.?

  • Галерия с 39 снимки. Галерия с 39 снимки.

23 Mar 2020

Точно 80 снимки. Досега не бяхме попадали на публикация на RM Sotheby’s, с толкова много, макар, че сме разглеждали доста. Ние публикуваме само… 39 от тях, защото – за разлика от техния материал -, нашият не е предназначен да ви убеди да си купите колата онлайн. Но, както гласи изказа, „Човек никога не знае“.‘

И у нас определено има хора, които знаят какво точно возило стои зад името 1961 Volkswgen Deluxe '23-Window' Microbus. А именно – една от най-редките модификации на един от най-колекционерските модели на VW.

Информацията за конкретния екземпляр не е много. В сайта на акукционерите пише, че колата е закупена нова, в Бевърли, Масачузец, от някой си Корнелиус Кейн. Г-н Кейн и семейството му се радвали на Bus-а дълги години, до смъртта му, след което автомобилът сменил няколко собственици, колекционери, бил реставриран в продължение на 2 години.

Днес е под лот #249 в онлайн търга на RM Sotheby’s, който приключва на 28.03. Така, че ако имате интерес и около 200 000 долара за инвестиране в кола, може да кликнете на една от снимките тук.

Лукс от Китай!