Реалност в Китай: Доставят ключа за новата ви кола с дрон

  • Моделът Icon е един от тези, които се доставят безконтактно Моделът Icon е един от тези, които се доставят безконтактно

24 Mar 2020

За повечето компании коронавирусната епидемия означава затруднена дейност и проблеми с доставките. Китай, откъдето тръгна заразата с COVID-19, обаче вече се възстановява. Най-многолюдната страна научи много уроци от вируса и един от тях е стремежът към автоматизация на процесите. Неслучайно в Китай в момента има много заводи, които работят без нито един служител на място или с оператори, действащи дистанционно..

Изглежда тази тенденция ще навлиза и в други сектори. Geely Auto вече предлага услугата за безконтактна доставка на нов автомобил. Колата се доставя с автовоз, служителят я паркира пред дома ви, дезинфекцирана и безопасна. А ключът идва при вас с дрон. Да, с дрон!

 

Услугата вече е достъпна за някои области на Китай и се очаква да се развива и в бъдеще, за да избегне контактът между служителите и клиентите.

Мярката, която само допреди два месеца бихме нарекли асоциална и пресилена, днес се оказва само стъпка към повече сигурност за вас и близките ви. Изборът на модел, опции, всички детайли по финансирането и договора - всичко става онлайн. Доставката се осъществява до вратата ви, като Geely твърди, че вече около 10 000 клиенти са получили колите си по този начин. От централните складове те се изпращат до дилърствата, а от там имат грижата за дезинфекцията и доставката на колата с автовоз, а на ключа - с дрон.

 

Първородната Godzilla!