12-метров самолет лимузина се продава в Индианаполис

  • Галерия с 19 снимки Галерия с 19 снимки

06 Apr 2020

Дори по улиците на нашите градове могат да се видят странни лимузини, модифицирани от абсурдни превозни средства, но тази американска измишльотина (в добрия смисъл на думата) издига къстъм лимузините до съвсем нови висоти.

8-местното превозно средство се продава на търг в Индианаполис, като се очаква началната цена да бъде над 5 млн. долара. В интериора откриваме 42-инчов телевизор, 17-киловатова аудио система и очакваните диско топки…

Колкото и невероятно да изглежда, самолетът лимузина е съвсем законно превозно средство за градска разходка, стига да намерите достатъчно смел шофьор, който да се справи с маневрите. За целта ще му помагат голям брой камери, които показват изображения върху четири монитора до волана. За съжаление на пътуващите, двигателите на бившия Learjet вече не функционират, като за задвижването се грижи по-скромен 8,1-литров V8 от Chevrolet. Според създателите на лимузината с перфектна аеродинамика, максималната скорост е около 160 км/ч. Въпросът е дали при тази скорост следва излитане...

За преработката на самолета са били необходими внушителните 40 000 часа работа на цял екип специалисти в областта на преработката на пикапи и шантави лимузини.

12-метрова лимузина стъпва на 28-инчови джанти. Общата маса е 5,4 тона, а опашната перка се издига до 3,65 метра височина.

В случай че имате интерес, добре е да знаете, че в комплекта влиза също 13-метрово ремарке и пикап Chevy Silverado 2500HD.

Ако се интересувате повече как е създаден този самолет лимузина, препоръчваме това видео:

 

Първородната Godzilla!