Skoda няма, но трябва да направи подобна суперкола!


08 Apr 2020

Skoda е една от марките, които са най-харесвани на родния пазар. Чехите продават разумни, практични и, от известно време насам, доста добре изглеждащи коли. И, въпреки че от завода в Млада Болеслав излизат и спортни коли, някак си ни липсва един истински технологичен и динамичен флагман.

Идея за такъв модел идва от страницата TuningBlog в социалната мрежа Facebook. Идеята е следната - суперкола, подобна по размери и вид на Audi R8, с лого на Skoda и… поне според нас, хибридно задвижване. До такива изводи достигаме заради наличието на i в името на модела, който условно се нарича iVs. 

В момента iV индексът се ползва от колите на Skoda, които разполагат с плъг-ин хибридна система. При Superb и Octavia става дума за 1,4-литров бензинов турбо мотор, подпомаган от електромотор, но за тази хипотетична суперкола бихме си представили по-скоро 2.0 турбо и по-голям електрически двигател.

Шансовете да видим нещо подобно? 99,99 процента невъзможно, клонящо към абсолютната фантастика. Нищо, и така харесваме Skoda.

Много практичен и интересен!