Продават уникално Quattroporte комби

  • Галерия с 19 снимки Галерия с 19 снимки

08 Apr 2020

Британско Maserati Quattroporte с десен волан се продава на страницата на британското Classic Driver. Новината нямаше да е нещо особено, ако не беше леката подробност, че става въпрос за едно от  малкото съществуващи Quattroporte комби. Изисканият щутинг брейк (с четири врати) обаче не е част от супер ограничената серия, направена от Carrozzeria Touring на базата на предишното поколение Quattroporte, а е уникат, създаден от британски ентусиаст на базата на лимузината от 2016.

Преди да се заеме сам с работата, той се обърнал към няколко фирми за прототипи и каросерии в Англия, но най-ниската оферта, която получил, била за над 200 000 паунда. При това без цената на изходната кола, върху която щели да работят. 

Тогава колекционерът се свързал с реставратора на стари коли Адам Рединг, който на драго сърце се заел с метаморфозата. Първо са махнати задните калници и покрива, а след това започнали да извайват ефектния завършек на каросерията. Противно на очакваното най-сложно било да се справят с електрониката и да убедят компютъра на Maserati да работи с новия електрически заден капак, разказва Рединг. Цялата работа отнела 1500 часа труд, сумата не е спомената, но явно е по-ниска от 200 хил. паунда.

Дизеловото комби разчита на 3-литров турбо V6 с 275 к.с. и е минало едва 14 023 км. Търсената цена не се съобщава, но желаещи със сигурност няма да липсват.

В случай че предпочитате класическа каросерия тип лимузина за своето Maserati, нашето видео с Ghibli е тук:

 

Първородната Godzilla!