Какво ще кажете за тази Lada Niva, превърнала се в G-класа?

  • Галерия със 7 снимки Галерия със 7 снимки

28 Apr 2020

Успехът на Suzuki Jimny показа, че умалените копия на щутгартската G-класа се харесват доста на публиката. Тогава какво ще кажете за тази руска Niva, вдъхновена от швабския G? Разработката на дизайнера Александър Исаев носи означението G-Niva и всъщност доста ни допада.

Руснакът умело е смесил дизайнерски детайли от струващата 20 хил. лв Niva и десетократно по-скъпия ѝ германски събрат. Резултатът е дотолкова сполучлив, че рендърите изглеждат съвсем реалистично.

Дори смахнатият T-образен покрив ни допада. На предната решетка гордо стои звездата с трите лъча, макар доста да се съмняваме, че под предния капак би могъл да се събере 4-литровият битурбо V8 на оригинала. За сметка на това малкото архаично 1,7-литрово моторче на Lada би могло да се замени с нещо не толкова анемично. Изберете сами от богатата гама на Benz.

Интериорът също заслужава известно внимание със своите големи екрани и отрязан отдолу волан. Дръжката за пътника до шофьора от оригинала е запазена. Добра работа, палец от нас!

 

Лукс от Китай!