ABT предлага 425-конно Q5 с кабелче

  • Галерия с 13 снимки Галерия с 13 снимки

02 May 2020

За първи път ABT тунингова плъгин хибрид. Ателието е избрало Audi Q5 55 TFSIe за начало. Основните промени са по бензиновия мотор, който има увеличена мощност от 252 на 310 к.с. и въртящ момент от 370 на 420 Нм.

Електромоторът не е пипан, но неговите 143 к.с. и 350 Нм са достатъчни, за да осигурят на семейното ABT общо 425 к.с. и 550 Нм. За сравнение - серийната машина идва с 357 к.с. и 500 Нм. 

Новата ниша, в която ABT започва да работи, отразява огромния интерес към плъгин хибридите, който превзе Западна Европа през последните два месеца. Те, заедно с електрическите модели, са единствените, които бележат ръст на печалбите по време на кризата.

Очевидно по-чистият въздух в градовете накара много хора да се ориентират към по-екологични модели. В случая семплата агресия на ABT доста ефектно допълва хибридната екологичност на версията 55 TFSIe. Способността за развиване на 240 км/ч на аутобана безспорно ще бъде по-използвана, в сравнение с възможността да се движиш в изцяло електрически режим, но какво от това... 

По отношение на външността, ABT не се е осмелил да променя почти нищо, освен да добави стилни 20-инчови джанти. Интериорът също е съвсем скромно променен -  с нов превключвател за режима старт/стоп, както и ново покритие за скоростния лост. Върху предния капак има и нова табелка, която добавя 20 к.с. към мощността и дава шест точки готиност. 

ABT не съобщава исканата за новия пакет цена, но не пропуска да изтъкне, че заводската гаранция на Audi не се повлиява от тунинга. Всички промени, направени от ABT, идват с допълнителна 4-годишна гаранция.

 

Първородната Godzilla!