Ford 'Hoonifox' е новата дрифтачка на Кен Блок. Вдъхновена е от… Lambo Countach

  • Галерия със 17 снимки. Галерия със 17 снимки.

04 May 2020

Не от модела по принцип, а от конкретна кола – бялото Lamborghini Countach от култовия сериал „Маями Вайс“ (1984-1989). Това казва самият Кен Блок в YouTube видео, в което обсъжда новия проект с дизайнера Аш Торп, човекът „проектирал“ най-новия Батмобил за филма с Робърт Патинсън.

Визията е базирана на 4-тото поколение Ford Mustang, което е популярно сред феновете, като ‘fox-body’, заради името на платформата му – Fox, ползвана също в модели на Lincoln и Mercury. Името на платформата пък е взето от модел на… Audi, но това е друга тема.

Формите са комбинация от различни интерпретации на реални елементи и напълно измислени такива. Задното крило например е вдъхновено от състезателния ‘fox’ Mustang за DTM (да, в Deutsche Tourenwagen Masters е имало и мъсълкари), а страничните ауспуси от 1982 Ford Mustang IMSA GT.

Що се отнася до разцветките, в галерията ще видите схемата от ‘Hoonicorn’, наложена върху новия дизайн. Завършената кола обаче няма да е такава, тъй като лепенките и цветовете тепърва ще се доуточняват. Предстои да разберем също и техническите характеристики, но очакваме V8 с обем от над 6 литра и мощност от над 1400 коня. Какво мислите за новия дизайн?

Първородната Godzilla!