Alpina D3 S е дизелово комби-мечта!

  • 6 снимки с нафтовото комби 6 снимки с нафтовото комби

06 May 2020

Alpina B3 Touring се появи през септември миналата година като едно от най-горещите и атлетични комбита на пазара. Возилото има под капака си 462 конски сили и въртящ момент от 700 Нм, дело на 3-литрово битурбо, работещо на бензин. Сега ателието е готово с аналогичен модел и за феновете на дизеловото гориво.

Alpina D3 S се базира на версията M340d, която още от завода излиза със сериозно възможности. 3-литровият дизел сега е напомпан допълнително до 350 к.с. и цели 730 Нм въртящ момент. Преработен е не само моторът, а и 8-степенната автоматична трансмисия, както и задният диференциал.

Както един от любимите ни герои из интернет пространството често обича да повтаря - една кола се разбира колко е бърза по това колко големи са спирачките й. Тук картинката е красноречива - под стандартните 19-цолови или опционалните 20-цолови колела се крие спирачната система на B5 Bi-Turbo, която е доста сериозна.

Най-добрата новина е, че дизеловата бегачка ще се предлага както като седан, така и като комби. Цените в Германия започват от €70 500 за седана и €71 900 за версията с дълъг покрив.

Много практичен и интересен!