Това Audi S3 е по-добро от ново и се продава. Видео!

  • Галерия с 23 снимки. Галерия с 23 снимки.

11 May 2020

Audi S3 седан. За нас именно триобемната форма на A3/S3 изглежда най-добре, дори страхотно, среща се много по-рядко от хеча, а във версията S, дори още по-рядко.

А откъде знаем и как е възможно малко употребяван автомобил може да е по-добър от нов? Знаем, защото именно тази кола участва във видеото ни S3 срещу S6, което може да гледате, като кликнете на най-долната картинка в текста.

Не бяхме срещали подобно буквално професионално отношение на собственик към автомобила му, по отношение на неговото пазене и дори подобряване. Ние бяхме единствените други (и по-конкретно Иван) карали колата му, което дотогава се правеше с… хавлиена кърпа на седалката, за максимално предпазване. Това само по себе си трябва да ви убеди, че конкретното предложение е много различно от всички останали в интернет.

Но все пак, как така може да е по-добро от ново? Причината е, че дори скъпи автомобили на марка, като Audi, не излизат от завода с напълно съвършени лакови покрития. За постигането на перфектна визия е нужно третирането с различни специализирани препарати, т.н. ‘detailing’. Това Audi S3 е именно такова, с „по-лъскава“ боя от на чисто ново, като тук е добре да добавим, че и интериорът е защитаван и подобрен със специални за целта препарати.

По отношение на техническото състояние, колата е на едва 26 хил. километра, през които сме убедени, че човекът е внимавал изключително много. Това, че при всяко спиране за паркиране се дърпа и ръчната, за да не се натоварва скоростната кутия и за да не се увеличава луфта в нея, е показателно… Излишно е да споменаваме, че е обслужвана навреме и само с най-доброто.

Техниката? Това 2016 Audi S3 разчита на 2-литров турбо бензинов мотор с 300 к.с. при 5500 об/мин и 380 Нм между 1800 и 5500 об/мин. Ускорението от 0-100 км/ч става за 4,8 секунди, задвижването е двойното quattro, а скоростната кутия е 6-степенната S tronic с два съединителя. Спирачките също са повече от адекватни, предни дискове с диаметър 340 мм, шасито е супер балансирано, а гумите са лепкавите 19-инчови Pirelli P Zero с размери 235/35 R19. И, нещо много важно и все по-рядко срещано при Audi и не само – четири абсолютно истински ауспуха.

Пълна информация за цената и оборудването на колата може да намерите, като кликнете тук или на която и да е от снимките горе. Доста информация може да получите и от нашето видео, в което караме именно този автомобил - за него кликнете тук долу.

Първородната Godzilla!