Porsche показа специална Targa 4S. Сред опциите откриваме ръчен часовник за 11 хил. евро

  • Дузина снимки на най-скъпата Targa на пазара Дузина снимки на най-скъпата Targa на пазара

02 Jun 2020

Porsche ще покаже четири специални версии на новата Targa, посветени на различни исторически модели на марката. Първата кола от серията ни връща в средата на миналия век със своя черешово червен металик с контрастиращи златисти табелки. Купето дори разполага със специални значки в ретро стил по каросерията и в интериора, които са “препратка към духа на времето и модата на 50-те”. Някога подобни значки се давали на собствениците на 356, когато достигали пробег от 100 хил. км.

Техниката обаче няма нищо общо със средата на ХХ век. Targa 4S се задвижва от 3-литров боксер с 450 к.с. и 528 Нм, свързан към 8-степенна автоматична скоростна кутия с два съединителя. Ако искате да сте по-близо до духа на онази епоха, може да поръчате впечатляващата 7-степенна ръчка, обясняват от Porsche.

Специалната серия е ограничена до 992 броя и ще се произвежда от Porsche Exclusive Manufaktur. Извън цената на колата може да поръчате дизайнерски часовник, чиято каишка използва същата кожа, като на седалките и калъфчето за дистанционното. Удоволствието да сложите на ръката си титаниевият часовник 911 Targa 4S Heritage Edition струва 11 000 евро извън цената на колата от 183 хил. евро. Това са точно 40 хил. евро повече спрямо стандартната Targa 4S.

Първородната Godzilla!