Toyota обнови Hilux, вече идва с 2,8-литров дизел

  • 11 снимки на новото издание на непобедимия Hilux 11 снимки на новото издание на непобедимия Hilux

04 Jun 2020

Toyota представи едновременно обновения си пикап Hilux на пазарите по целия свят. Различните версии за Европа, Азия и Австралия всъщност изглеждат еднакво, поне отвън. Гигантската предница разчита на нова решетка, диодни светлини и доста пластмасови предпазни детайли. Серийните джанти са 18-инчови.

Интериорът определено е доста внушителен - с голям 8-инчов екран (с интеграция на Apple CarPlay и Android Auto, за страните, в които се поддържат), 8-канално аудио JBL с девет говорителя и нов многофункционален волан.

Под предния капак откриваме изцяло нов 2,8-литров четирицилиндров дизел, който заменя стария 2,4-литров мотор. Мощността му е 204 к.с., а въртящият момент - 500 Нм, което е увеличение с 54 коня и 100 нютона спрямо стария двигател. Може да поръчате както механична скоростна кутия, така и автоматик - и двете с по шест предавки.

За да направи Hilux по-удобен за движение по асфалт Toyota е променила леко окачването и е работила по сервото на волана, за да го втвърди. Версиите със задно предаване имат нова електроника, която имитира механичен диференциал с ограничено приплъзване.

Пикапът ще се предлага като Single Cab, Extra Cab и Double Cab, като по-големите версии могат да се поръчат в топ изпълнението Invincible (“непобедим”). Източна Европа е облагодетелствана от първи доставки през юли, докато в западната част от континента първите доставки ще бъдат през октомври.

Почитатели сте на Toyota, но предпочитате Land Cruiser? Имаме нещо за вас!

 

Първородната Godzilla!