VW Arteon вече си има версия комби. Първи изтекли снимки!

  • Галерия с 9 изтекли снимки Галерия с 9 изтекли снимки

18 Jun 2020

Volkswagen смята да покаже официално своя нов Arteon Shooting Brake на 24 юни, но снимки на колата вече изтекоха в интернет. На тях се вижда повдигнатата версия CC, за която дори не подозирахме, но която ще се впише доста добре във вътрешномарковата конкуренция на Audi A4 Allroad и Skoda Octavia Scout.

Комбито (защото колата не носи никакви отличителни черти на истински шутинг брейк) има еднакво междуосие и сходна дължина със седана, но може да се похвали с леки промени в дизайна на предницата и с изцяло нова задница със стилна “раница” и малък спойлер над капака.

Диодните светлини, панорамният покрив и 19-инчовите джанти от снимките вероятно ще са част от допълнителното оборудване. Китайските версии (защото снимките идват от Китай) се казват 330 TSI (186 к.с.) и 380 TSI (220 к.с.), но в Европа тези означения ще изчезнат, защото под тях се крият двулитрови бензинови и дизелови мотори, каквито VW поставя и на седана. Най-мощните от тях са съответно с 280 к.с. за моторите TSI и 240 к.с. за TDI.

 

Първородната Godzilla!